Minden napra 4 972 Ft – Ez a készpénzes támogatás az év végéig jár, sokan nem is tudnak róla!

Ha egy személy szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül, ő alanyi jogon jogosult közgyógyellátásra.

Azok számára, akik gazdaságilag és egészségügyileg is rászorulnak, kijárhat a közgyógyellátási igazolvány, amellyel a személy egészségi állapotának megőrzése és helyreállítása érdekében felmerült költségei csökkenthetőek.(Ebben az esetben a beváltókártyát helyi önkormányzatukhoz kell benyújtaniuk, orvosi javaslattal együtt.)

Az igazolványt az emelt összegű családi pótlékra jogosító orvosi igazolás alapján a lakhely szerint illetékes települési önkormányzat jegyzője állítja ki. A kiállított igazolvánnyal térítésmentesen lehet kiváltani a közgyógyellátás keretébe eső gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket a gyógyszertárakban. A közgyógyellátáshoz tartozó segédeszközök, gyógyszerek és ellátások listáját külön jogszabály foglalja magában.

Megfelelő indoklással szakorvos vagy háziorvos javaslatára a háziorvos is felírhat gyógyászati eszközöket. Ilyenek például az ortopéd cipő, a szemüveg, a kancsalság elleni szemtapasz, a hallókészülék, a csecsemőkocsi, a kerekesszék stb. Az egyéni gyógyszerkeret a betegek rendszeres gyógyszerszükségletét támogatja, míg az eseti gyógyszerkeret a hirtelen fellépő betegségek gyógyszer-igényét. Egy hónapban legfeljebb 12.000 forintot, évente pedig legfeljebb 6.000 forintot lehet igénybe venni ebből a keretből. A gyógyszer támogatott részét nem lehet részben a gyógyszer-keretből, részben pedig a jogosult magánköltségéből állni.

Ha a gyógyszer támogatott díja nem fedezhető az egészségbiztosító által a három hónapos időszakra biztosított gyógyszer-keretből, akkor azt a jogosultnak kell állnia. Ebben az esetben a hátramaradó összeg a következő három hónapos időszakra biztosított gyógyszer-keretet növeli a jogosultsági éven belül.

(A fenti szabályozások a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 49-51. §-ában, a 4/A. §-ban (a jogorvoslatról), valamint a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének, megállapításának és folyósításának részletes szabályait rögzítő 63/2006. (III. 27.) Kormányrendelet, 2007. évi LXXI. törvény 36. § (10) bekezdésében találhatóak.) Az újabb híreinkért látogasson vissza hozzánk!

Hatalmas hajóbaleset történt Verőcénél, ketten meghaltak, többen eltűntek

Szombat éjjel tragikus hajóbaleset történt Verőcénél, ahol információk szerint egy szállodahajó ütközött

Most érkezett! Véresre verték Nagy Ferót


1 perce érkezett: Meghalt Hernádi

Megerősítették: Ma délután otthonában elhunyt Hernádi J. Sajnálatos hírrel szolgálunk, a Gyergyószentmiklóson

Ezek a csillagjegyek könnyedén szerelembe esnek a hosszú hétvégén


Kiderült, mi valójában G.w.M-nek a magyar rapper királynak a legmagasabb iskolai végzettsége. Teljesen ledöbbentünk.. EZ azért sok mindent megmagyaráz

A rapper Lakatos Leventével beszélgetett, amely során karrierje kezdetéről, annak csúcsáról, anyagi helyzetéről

Kitömik ennek az 5 csillagjegynek a zsebét pénzzel május 17-től


Hatalmas meglepetés éri a magyar nyugdíjasokat

2024 áprilisában több mint egy év után először ismét gyorsult az infláció Magyarországon – a márciusban

Ma halt meg Horváth László kínok között!

Elhunyt Horváth László, a Valahol Európában című film szereplője, aki a legendás alkotásban Kuksit formálta

Kosok, Bikák, Ikrek,Rák ,oroszlán,szűz figyelem! mai horoszkóp -HÉTFŐ


1 perce érkezett: Megnősült Sebeők János! Ez igen! Nem akárkit vett el feleségül! Mutatjuk fotóval:

Tizenhárom éve már, hogy a kétezres évek egyik legnépszerűbb írója és filozófusa, Sebeők János végleg